СБУ викрила мережу агентів служби фсб рф, серед яких були два полковники Управління держохорони, які «зливали» секретну інформацію росії.

Про це повідомляють у Службі безпеки України.

Ворог активно розробляв плани із ліквідації Президента Володимира Зеленського. Одним із завдань агентурної мережі фсб був пошук виконавців серед військових, наближених до охорони Президента, котрі б могли взяти Главу держави в заручники, а згодом його вбити.

Окрім Володимира Зеленського росіяни планували ліквідувати Голову СБУ Василя Малюка, очільника ГУР Кирила Буданова та інших високопосадовців.

Ліквідацію очільника ГУР Кирила Буданова збирались провести перед Великоднем. 

Спочатку завербований агент повинен був спостерігати за переміщенням особи під охороною та передавати ворогу інформацію. 

«За координатами будинку, де мав перебувати посадовець, планувалося завдати ракетний удар. Потім збиралися атакувати дроном людей, що залишилися на місці ураження. Після цього росіяни планували поцілити ще однією ракетою, у тому числі задля знищення слідів застосування дрона», - зазначають в СБУ.

Озброєння для агента забезпечив полковник УДО, який особисто привіз до Києва FPV-дрони, заряди до РПГ-7, а також протипіхотні міни МОН-90. СБУ зафіксувала як поїздки полковника УДО за дронами та вибухівкою до іншого регіону України, так і розмови потенційного виконавця теракту із «куратором» з фсб.

Про спецоперацію знало обмежене коло осіб, а її хід особисто контролював Голова СБУ Василь Малюк.

«Теракт, який мав стати подарунком путіну до інаугурації, насправді став провалом російської спецслужби. Але ми не повинні забувати – ворог сильний і досвідчений, його не можна недооцінювати», - сказав він.

Служба безпеки України поетапно задокументувала злочинні дії фігурантів і затримала їх. 

Фото: скриншоти з відео